رساندن موسیقی اصیل به جایگاه واقعی
- اخبار موسیقی
- 15th جولای 2016
- بازدید
- 1 دیدگاه
رساندن موسیقی اصیل به جایگاه واقعی
موسیقی اصیل، روحفزا و متناسب با آنچه روح و جان آدمی میطلبد، مدت ها بود که در کشورمان دچار نوعی انحراف یا با نگاهی دیگر، کج سلیقگی و برداشت های نامتناسب از موسیقی آن سوی آب ها شده بود. این لجام گسیختگی در موسیقی، که به در حاشیه کشاندن موسیقی و آواز پرقدمت و بامفهوم ایرانی منجر شده، چنان نمود یافته بود که موسیقی دانان کشورمان از آن به عنوان «آلودگی صوتی» یاد کنند که گوشها و دلها را مجروح میکند.
در این میان، مرکز موسیقی حوزه هنری، به عنوان یکی از نهادهایی که در راستای حفظ و اشاعه هنرهای مبتنی بر ارزش های مذهبی و سنتی در کشورمان شناخته میشود، دست به کار شد تا به جای مقابله از راه نهی و راهکارهای سلبی، از روشهای ایجابی استفاده کند و با تولید محتوای مناسب با ذائقه مخاطب ایرانی، او را از این آلودگی رها کرده و محصولی متناسب با خواستهاش به دست او برساند.
این اتفاق به ویژه در زمان مسئولیت مدیر جدید مرکز موسیقی حوزه هنری پیداست. زمانی که فاضل نظری، به عنوان معاون حوزه هنری و مدیر مرکز موسیقی این دستگاه فرهنگی انتخاب شد، بیشتر سابقه شعری او در اذهان میچرخید اما او نشان داد که نه تنها در حوزه ادبیات، بلکه در حوزه موسیقی نیز حرفهای زیادی برای زدن دارد و آنچه امروز فضای موسیقایی کشورمان به آن نیاز دارد را به خوبی میشناسد. او که در مراسم معارفهاش، گفت عضوی از خانواده حوزه هنری است، در همین مدت نشان داده است با هنر متعهد آشناست و فرزند خلفی برای این نهاد مبتنی بر اشاعه هنر مبتنی بر اعتقادات و باورها به حساب میآید.
این عملکرد، مهر تاییدی بر حرفهایی است که در مراسم معارفه در مهرماه سال گذشته درباره توانایی او مطرح شد. در آن مراسم بود که محسن مومنیشریف، رییس حوزه هنری، درباره این مدیر جوان گفت: «فاضل نظری با این كه جایگاه ممتازی در شعر امروز كشور دارد، در مدیریت هم، توانایی و دانش دارد. رشته تحصیلی او مدیریت بوده و پیش از این در ایجاد حوزه هنری استان تهران تجربه خیلی خوبی داشته و او را با نوآوری و تازگی و بهره گیری از جوانان میشناسیم. فاضل نظری با موسیقی غریبه نیست، رابطه شعر و موسیقی به هم بسیار نزدیك است و او دیدگاههای حوزه هنری را در رابطه با موسیقی به خوبی میداند.»
درباره آنچه در زمان تصدی مدیر جدید مرکز موسیقی حوزه هنری در این عرصه رخ داده، میتوان به اتفاقات زیادی اشاره کرد. از تولید آلبومهای موسیقی با نامهای «حریر شبنم»، «هه و ناز»، «عارف شیدا» و … گرفته تا برگزاری مراسم جذاب و پرمخاطب «شب آواز ایرانی» و رونمایی از چند آلبوم موسیقی در برنامه «اتفاق ترانه» که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
در سری جدید برنامه «قول و غزل» که با عنوان «اتفاق ترانه» برگزار شد، آلبوم موسیقی «دورها آوایی است» – از تولیدات مركز موسیقی – به خوانندگی محمد معتمدی و آهنگسازی مهدی تیموری رونمایی شد. در این مراسم همچنین از قطعه موسیقی «ایل سربلند» به خوانندگی محمود آذش و آهنگسازی و تنظیم دكتر محمدرضا چراغعلی رونمایی شد.
در چهارمین محفل شعر و موسیقی «اتفاق ترانه» نیز با رونمایی آلبوم موسیقی «ماه و ماهی» همراه بود. این اثر از تولیدات مركز موسیقی حوزه هنری به خوانندگی حجت اشرفزاده و آهنگسازی مشترك حجت اشرفزاده و امیر و آرش بیات است.
مهمانان پنجمین برنامه اتفاق ترانه نیز شاهد رونمایی از آلبوم موسیقی «گوهرافشان» از تولیدات جدید مركز موسیقی حوزه هنری بودند. این آلبوم به آهنگسازی آرش قاسمی و خوانندگی بامداد فلاحتی اولین اثر گروه موسیقی میراث بود و متشكل از ده قطعه است كه در دستگاه چهارگاه، اصفهان، بیات ترك و همایون تولید شده است. اولین اثر گروه موسیقی میراث در قالب یك آلبوم بر اساس اشعار مولانا در حالی ساخته شد كه پیش از این كارهای نمایشی بسیاری از این گروه موسیقی با اجرای شاهنامهای دیده شده است.
آلبوم «ردیف موسیقی ایرانی برای عود»؛ تازهترین اثر زندهیاد منصور نریمان (پدر عود ایران) نیز از جمله آلبومهایی بود که در برنامه شب آواز ایرانی از آن رونمایی شد. این آلبوم از تولیدات مركز موسیقی حوزه هنری بود که با حضور فاضل نظری، معاون هنری و مدیر مركز موسیقی حوزه هنری، شهرام میرجلالی نوازنده باسابقه تار، خانواده وی و همچنین تعداد زیادی از هنردوستان و اهالی موسیقی رونمایی شد.
آیین تجلیل از هنرمندان عرصه موسیقی شعر و ترانه با موضوع «شهدای غواص» نیز که در حوزه هنری برگزار شد، با رونمایی چند نماهنگ و قطعه موسیقایی همراه بود. در یكی از این بخشها نماهنگ «اشك آینه» با خوانندگی میلاد هارونی رونمایی شد. این اثر با ترانهای از قاسم صرافان و به كارگردانی وحید امینی توسط موسسه فرهنگی هنری كساء و با همكاری حوزه هنری تولید شده است. همچنین در بخش دیگر این برنامه، نماهنگ «یك هفت پنج» به خوانندگی كیان مقدم و با ترانهای از احمد امیرخلیلی و قطعه موسیقایی «غواصان مروارید» به خوانندگی سیدعلی میرمحمدی و «دفاع از شط» به خوانندگی غلامرضا صنعتگر رونمایی شد.
تازهترین رونمایی آلبوم تولید شده از سوی مرکز موسیقی حوزه هنری نیز، آلبوم موسیقی عاشورایی «خونیندلان» بود. این مجموعه، کاری است از مرکز موسیقی حوزه هنری و دربردارنده اشعار شاعری شیفته اهل بیت (ع) به نام مرحوم حاج حسین مشکین که توسط حاج عباس کیاماری و فرهاد کیاماری بازخوانی شدهاند. در مراسم رونمایی از این آلبوم که عصر روز نهم آبان در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد، علاوه بر مسئولان فرهنگی و هنری، چهرههای شناخته شده عرصه موسیقی، پژوهشگران هنر و اساتید دانشگاه، جمعی از علاقمندان به هنر عاشورایی نیز حضور داشتند.
برگزاری مراسم رونمایی از این آلبوم عاشورایی به همت مرکز موسیقی حوزه هنری، بیشتر از آن جهت مورد اهمیت قرار دارد که همانطور که به هرج و مرج در موسیقی اشاره شد، در شرایطی قرار داریم که انواع نوحهها و نواهای مذهبی نیز شامل این اعوجاج و بینظمی شدهاند و چنین اقدامی، این امیدواری را در دل کارشناسان و دلسوختگان موسیقی مذهبی ایجاد میکند که هنوز همتی هست و میتوان نسل جدید را با آواهای آسمانی و آنچه مثل ذکری زیبا روح و جان آدمی را پالایش میدهد، آشنا کرد.
سلام سایت بسیار جالبی دارید. بسیار لذت بردم. لطفا در صورت امکان از سایت های من هم دیدن نمایید و نظرتان را برای بهتر شدن سایتام بگویید
لوازم بازی و سرگرمی
https://www.gamingtools.ir
کالای زنانه
https://www.ladymodkala.ir
کالای دیجیتال
https://www.rabokala.ir
لوازم خانه
https://www.khanecheen.ir